19

dick in the air

Skrevet 18.09.2015 kl.00:03. Ligger i kategorien Speak out!.God kveld søtinger! :) Akkurat nå er det bare jeg og Bella som er i kåken. Vi ser på Frustrerte fruer mens jeg spiser sjokolade med dårlig samvittighet - tehe. Philip er på bar og ser på fotballkamp med en kompis. Ikke det at han er så interessert i fotball, men øl og god stemning er alltid kos. 

Tidligere i dag så vi premiere på Gift ved første blikk. Jeg er en skikkelig sucker for kjærlighets-reality og digger både dette og Bonderomantikken. Senere begynte også Adam søker Eva og hjelpe meg... Hva skjer? Man kan til en viss grad forstå at noen fra produksjonen kommer på dette konseptet på et sent nachspiel, etter å ha sveipet for mange ganger gjennom Tinder og satt hormonene i sving. MEN det som er uforståelig er at noen faktisk stiller opp på dette. Det finnes ingenting naturlig med denne settingen. Møte noen naken for første gang foran et kamerateam, og deretter bli eksponert for hele Norges befolkning. GET har også stop- og spolefunksjon. Ønsker man virkelig at pubertale tenåringer eller andre griser skal sitte i hjemmene sine, fryse bilder og .... For ikke å snakke om hvilke nettsider slike bilder kan havne på. Jaja... jeg kommer hvertifall ikke til å se dette programmet. De få minuttene jeg så var mer en nok. Slenger ved en sang som virker passende; Peaches - Dick in the air

 

 

Love Kristine

Skrevet 18.09.2015 kl.00:03. Ligger i kategorien Speak out!. 19 kommentarer10

kvinnedagen

Skrevet 09.03.2015 kl.02:18. Ligger i kategorien Speak out!.

 

 

For meg handler ikke kvinnekampen om likhet mellom menn og kvinner. Jeg setter pris på de ulikheten som er mellom kjønnene, og ser på dette som en styrke hvor vi kan utfylle hverandre. For det er forskjell på menn og kvinner. For meg er det viktigste like rettigheter, like muligheter og lik lønn for likt arbeid. Som jente født i Norge så føler jeg at vi har oppnådd dette. Jeg har aldri på noen måte følt meg diskriminert på grunn av kjønnet mitt. 

De valgene jeg har tatt, som har ført til der jeg er nå, har heller ikke vært typisk jentete. Jeg vil tørre og påstå at jeg opp til flere ganger har utfordret de stereotypiske kjønnsrollene. I ung alder spilte jeg fotball i tillegg til håndball i flere år. Jeg tok realfag på videregående, av den enkle grunn at jeg digget naturfag og matte. Å som høyere utdanning valgte jeg Bygg ingeniør. Ved siden av skolen satte jeg meg selv ofte i autoritære posisjoner, som håndballdommer (ja for herre-kamper også!) og som leder for ingeniørorganisasjonen ved Høgskolen i Ålesund. Aldri var det noen som stilte spørsmål med min rolle på grunn av mitt kjønn. Underveis har jeg også hatt mange sterke kvinner i livet mitt, som lærerinner i realfag/bygg-fag, mamma  som er ingeniør og studievenninner. I dag er jeg sivilingeniør, hvor jeg i arbeidet mitt prosjekterer veier og leder prosjekter. Dette er jeg stolt over - ikke fordi jeg er kvinne, men fordi jeg har jobbet hardt for det. 

Men for flere år tilbake var ikke dette en selvfølge for kvinner. Det er derfor viktig å ikke glemme de standhaftige, flotte og tøffe kvinnene som kjempet for de rettighetene og mulighetene vi kvinner har i dag. Lets face it - vi har lite å klager over som kvinner i Norge nå.

Jeg sier på ingen måte at kvinnekampen er over.  Men jeg tror det er viktig at vi løfter blikket litt opp og ser på søstrene våre i andre deler av verden. De som ikke har mulighet til utdanning, de som blir tvangsgiftet, de som blir undertrykt og ikke har en stemme. 

Gratulere med dagen til alle jenter! 

 

Love Kristine

Skrevet 09.03.2015 kl.02:18. Ligger i kategorien Speak out!. 10 kommentarer5

gjør en stor forskjell på 10 sekunder - helt gratis

Skrevet 10.12.2014 kl.22:29. Ligger i kategorien Speak out!.
-Sammen kan vi avvikle pelsdyrnæringen i Norge dere. Stem for et forbud mot pelsdyroppdrett HER!

 

 

I kveld så jeg og Philip gårsdagens Brennpunkt dokumentar om Pels på nrk.no. Dere kan se den HER!

Dyrevernaktivister har gang på gang filmet på pelsfarmer og dokumentert brudd på god dyrevelferd. Etterpå har Norges Pelsdyralslag lovet å rydde opp. De har forsikret at bildene kun viser enkeltstående tilfeller og ikke er representative for bransjen. Men hva skjer når en dyreverner utgir seg for å være interessert i å starte med pelsdyroppdrett, og ber om å få opplæring på noen av gårdene bransjeorganisasjonen selv anbefaler?

 
Jeg har sett skrekkbilder fra dyreaktivister før, og  vet at mange dyr i denne næringen lider og har det vondt, men likevel ble jeg så satt ut av denne dokumentaren. Jeg kjente på så mange forskjellige følelser; sinne, avsky, tristhet, maktesløshet og kvalme. I det ene øyeblikket ble jeg sint og kjeftet på oppdretterne, i det neste holdt jeg foran øynene og kjente tårene presset på. Hva i alle dager er det vi tillater i Norge???

Dette er ingenting annet en en konsentrasjonsleir for dyr. Disse bøndene er totalt blottet for empati og medfølelse for dyrene de jobber med. For bøndene er dyrene bare en inntektskilde og et produkt. Jeg skjønner virkelig ikke hvordan de kan tusle rundt blant skadde, skrikende dyr som tydelig har det vondt, ta kvelertak på dyrene når de skal undersøke de, løfte tunge rever etter halsen og halen og samtidig sette på kvelings-stang når den skriker i smerte, gasse halvdøde dyr, la dyr som spiser på hverandre dele bur, stresse seg gjennom avlivingsprosedyren +++. Og oppå alt dette skryte over hvordan de lurer Mattilsynet og hvor enkelt det er og få godkjennelses-dokumenter fra dyreleger. Jeg er helt matt. Denne dokumentaren viser ikke bare sviktende forhold, men generelle likegyldige holdninger bøndene har til retningslinjer i næringen de driver. Vil et ekstra dokument, eller en ekstra kontroll fra Mattilsynet kunne endre en slik adferd og holdning som bøndene viser? Neppe...

 

 

Uansett om oppdretterne hadde behandlet dyrene etter forskriftene som er gitt, vil ikke dette endre det faktum at ville dyr bør leve i naturen og ikke i et lite bur. Selv de dyrene som ikke hadde sårskader fikk store adferdsproblemer etter en tid. Flere startet med selvskading, og noen vandret kontinuerlig i ring og virket helt apatisk. La ville dyr leve i det fri. STEM STEM STEM dere, og få slutt på denne grusomme næringen. Vi kan faktisk sammen gjøre en forskjell. 

Gi din stemme HER!

 

(Jeg valgte å kun bruke illustrasjonsbilder av frie dyr. Jeg blir helt dårlig av å se på de grusomme bildene av dyrene i oppdrettsnæringen.)

 

 

Love Kristine

Skrevet 10.12.2014 kl.22:29. Ligger i kategorien Speak out!. 5 kommentarer8

Ulver

Skrevet 03.02.2014 kl.21:13. Ligger i kategorien Speak out!.

 

Må innrømme jeg fikk en skikkelig bismak i munnen i dag, og ble direkte uvel når jeg så hva norges svar på Cruella De Vil klarte og poste. (Siden bloggen min skal være et sted for skjønnhet og glede, så ønsker jeg ikke poste bildene her. Linken til artikkelen finner dere HER). Jeg skjønner at Sandra Borch liker og provosere, og soler seg nok i all oppmerksomheten dette gir. Men jeg nekter og tro at det og røske i hjerterota til så mange andre kan bidra til noe godt eller positivt tilbake til henne. Temaene rundt pels, peldoppdrett og human/ikke-human avliving av dyr er omfattende, og jeg ønsker ikke og skrive en A4-side om hvorfor jeg er så sterkt imot pelsoppdrett og pelsbruk. Men det jeg vil si, er at jeg håper jeg aldri må fortelle mine barn/barnebarn: "Vi hadde ulv i Norge en gang, men de ble desverre utryddet". Kan australiere leve side om med verdens farligste edderkopper, slanger, haier mm., så må vi klare og leve med noen få ulver. 

 

 

Love Kristine

Skrevet 03.02.2014 kl.21:13. Ligger i kategorien Speak out!. 8 kommentarerLes mer i arkivet » Mai 2017 » November 2016 » Oktober 2016
Hei! Jeg heter Kristine og er ei 30 år gammel jente fra Ålesund. Bor i Tigerstaden med min kjære, jenta vår Serine Isabella og pusen vår Bella. Mulig du så tryne mitt i TV3-programmet Fristet, der jeg ble kjæreste med Philip under finalen. Har også vært med i én episode av Budkrigen på TV2. Bloggen min gir et lite innblikk i hverdagen min, også deler jeg ting med dere som jeg liker. Håper den faller i smak!

Kontakt: kristinerosok@gmail.com

Lik også min fan-side på face: http://www.facebook.com/ kristinerosok.blogg.no

Instagram

Follow on Bloglovin

hits