0

Sommer med ei lita ei

Skrevet 20.07.2017 kl.19:05. Ligger i kategorien Mamma-blogg.

Det er veldig koselig å ha sommerferie med denne lille skjønningen. ❤ Det skal ikke så mye til å glede henne. Hun storkoser seg på lekeplassen der hun sklir, husker og møter andre barn. I parken, der hun ser hunder og kan putle med pinner, blomster, stener og gress. Og når hun tuller og fjaser med de rundt seg. Vi valgte derfor å bare være i Norge, så hun kan være mye med familie rundt seg. Første del av ferien i Oslo der hun har familien på far-siden, og siste ukene i Ålesund med familien min. Her skal vi blant annet på Akvariet og se på fisker og pingviner, også se på alle dyrene i Borgundgavelen. :)

Denne kroppen her er seriøst kritthvit. Jeg har ikke vært skikkelig i solen på to år. I fjor sommer var jeg høygravid og fikk baby. Å nå som jeg har Serine Isabella så er vi omtrent bare i skyggen. For et par uker siden kjøpte jeg selvbruningskrem. Jeg har fått brukt den to ganger. Det er bare så tiltak og smøre seg inn på kvelden, la det virke noen timer, for så å dusje det av. Om jeg plutselig blir brun, så vet dere hvorfor. ;)

L❤ve Kristine

Skrevet 20.07.2017 kl.19:05. Ligger i kategorien Mamma-blogg. Ingen kommentarer6

fanget i eget hjem

Skrevet 30.10.2016 kl.15:59. Ligger i kategorien Mamma-blogg. 

Jeg føler meg litt fanget i eget hjem for tiden. Den kjipe kolikken til Serine Isabella, gjør at vi beveger oss omtrent ikke utenfor døren. Vi begge hadde hatt godt av mer frisk luft, men jeg orker bare ikke tanken på å trille henne rundt mens hun skriker som en stukken gris. Det har skjedd for mange ganger nå til at jeg makter å utsette henne og meg for det igjen. Før kolikken brøyt ut skikkelig i uke seks, hadde jeg sett for meg daglige trilleturer, babysang, babysvømming, baby-kino mm. Vi skulle gjøre så mye fint sammen, og jeg skulle sørge for at hun ble stimulert på alle måter. Men her er vi - hjemme. Det blir ikke alltid som man ser for seg, men hjelpe meg. Jeg har ei nydelig, sunn og frisk jente. Jeg har virkelig ingenting å klage over. Når kolikken går over får jeg vise henne verden. 

Ei anna frøken som er veldig fornøyd med at vi er så mye hjemme er Bella. Hun får nemlig være ute på dagtid så mye hun vil. Å være "utekatt" er nytt for henne, og hun har ikke opplevd årstider før. Men en ting hun merker, er at det begynner å bli kaldere. Så hun flyr inn og ut av verandadøren vår HELE tiden. Blir litt gal av henne - haha. Hun er supersmart og skraper på døren non-stop til hun kommer seg inn eller ut. Så det er ingen tvil hva hun vil. Å inn skal hun for mat, når hun må på do (denne lady-pusen gjør ikke fra seg ute) og når hun synes det begynner å bli kaldt. Å kaldt synes hun det er nå. Så desto kaldere det er, desto kjappere kommer hun inn igjen. Som den hønemoren jeg er, henger jeg opp meisboller utenfor kjøkkenvinduet. Da kan hun titte på fuglene fra kjøkkenbenken når det er kaldt, og prøve å fange de ute når det er mildere. 

Å slik går dagene våre på Bislett - lite spennende med andre ord. For at jeg ikke skal bli het kokko, så møter jeg venninner en gang i blant på kvelden mens Philip er med Serine Isabella. Selv om jeg savner den lille skjønningen min, så er det godt å gjøre noe annt i blant. ;) 

 

 

L♥ve Kristine

Skrevet 30.10.2016 kl.15:59. Ligger i kategorien Mamma-blogg. 6 kommentarer2

jenta vår har kolikk

Skrevet 16.09.2016 kl.09:00. Ligger i kategorien Mamma-blogg.

Jenta vår Serine Isabella er en solstråle og en skjønning. Men hun gråter en del, og ofte i flere timer. Det har blitt verre den siste uken, noen som påvirker hverdagen vår veldig. I starten av mammapermisjonen gikk jeg daglig turer i flere timer. Nå blir de bare kortere og kortere. Jeg kvier meg litt for å gå ut døra med henne, for når hun først begynner å gråte er det lite jeg klarer å gjøre for å trøste henne. Å jeg orker ikke alle blikkene. Noen av sympati, men verst er de blikkene som skriker "skal du ikke ta opp ungen din å trøste den". Vel, bleien er ren, jeg har nettopp matet og jeg gir all kjærlighet, men det hjelper ikke. Alt som står i hodet mitt da er å komme meg hjem fortest mulig. Jeg hadde også planer om å ta henne med på barnesang i regi av Fagerborg kirke. Det har vi droppet.

Det norske Kunnskapssenteret for helsetjenesten definerer spebarnskolikk som spedbarnsgråt hos ellers friske barn med normal vektøkning. Gråtetoktene varer i minst 3 timer daglig i minimum 3 dager i uken over en periode på minst tre uker. Heldigvis går kolikk vanligvis over når barnet er 3-4 mnd, og i dag er Serine Isabella 2 mnd gammel. 

 

Her er noen tegn på at barnet ditt kan ha kolikk:

 • Babyen begynner ofte å gråte plutselig. En høyfrekvent gråt og ingenting du gjør ser ut til å hjelpe.

 • Gråten begynner ofte på samme tid hver dag, ofte på ettermiddagen eller kvelden.

 • Babyen trekker gjerne beina opp under seg når de gråter, og magen kan se oppblåst ut.

 • Babyen knyter gjerne hendene.

 • Babyen blir ofte rød i ansiktet.

 • Gråtingen kan vare i minutter eller timer.

 • Gråten kan ofte slippe taket når babyen er utmattet eller når han/hun har fått prompet eller rapet.

 

Serine Isabella har alle disse symptomene. Hun gråter som oftest mest på kvelden, og da holder hun det gående i flere timer. Det er vondt og se henne ha det vondt. Spesielt de få gangene hun får en tåre i øyekroken, da sliter jeg med å holde tilbake mine. Det er tydelig noe som plager henne, for hun spenner kroppen, knytter seg og gråter. Noen ganger så våkner hun av smertene. Da starter hun å gråte før øynene hennes har åpnet seg.

Vi gjør naturligvis alt vi kan for å prøve å "fikse" problemet. Jeg ha sluttet med alt av meieriprodukter (melk, yoghurt, sjokolade, ost osv), koffein (kaffe, cola) og sterk mat. Serine Isabella går også til kiropraktor nå. Hun har andre behandlingstime i dag. 

På dagtid sover hun nesten ingenting, men slik har hun vært siden hun kom til denne verden. Jeg kan mate henne mett, og hun sovner som en stein. Men etter 10-20 minutter spretter øynene opp og hun er lys våken. Det er ikke lett å få gjort andre ting om dagen, enn å bare være "mamma". Men så lenge hun ikke gråter, så er jeg glad! :) 

 

 

L♥ve Kristine

 

Skrevet 16.09.2016 kl.09:00. Ligger i kategorien Mamma-blogg. 2 kommentarer9

svekket syn

Skrevet 09.09.2016 kl.09:00. Ligger i kategorien Mamma-blogg.


Graviditeten er en festlig tid der det skjer alt mulig "artig" med kroppen. Også synet kan påvirkes av hormoner. Enkelte begynner å ser dårligere under graviditeten, og andre mens man ammer. Jeg vet ikke nøyaktig når det forverret seg for min del, men de siste ukene har jeg reagert på at jeg leser mer uklart. Forrige uke tok jeg en synstest, og misstanken min var virkelig berettiget. Synet på venstre øyet har blitt mye dårligere i forhold til når jeg testet synet i fjor. Så nå har jeg skaffet meg nye briller. Håper bare det korrigerer seg tilbake når jeg er ferdig med å amme, så jeg kan bytte tilbake til de gamle brillene. 

Det er så rart med det Til tross for 9 mnd med en hel ønskeliste av plager. Som igjen ender med en kjempefest, der man trykker ut noe alt for stort gjennom noe alt for lite. Etterfulgt av uker der man leges tilbake til det normale. Så er det likevel absolutt verdt det. Og jeg gjør det nok igjen... og kanskje enda igjen. Men det får vi se på! ;)

 
L♥ve Kristine

Skrevet 09.09.2016 kl.09:00. Ligger i kategorien Mamma-blogg. 9 kommentarer10

sporty søndag

Skrevet 05.09.2016 kl.09:00. Ligger i kategorien Mamma-blogg.

 

På søndag trillet jeg, Philip og Serine Isabella ned til Akerbrygge. Det var båtmesse der, og vi hadde billetter. Både jeg og Philip er veldig glad i båtlivet. Familien min har båt i Ålesund, og jeg har kost meg på sjøen siden jeg var liten. Jeg elsker sjøen, og liker både kjøre på bølger, fiske eller sole meg ut på havet. Fantastisk! 

Uansett - vi kom inn på messen, og det første vi måtte var å mate Serine Isabella. Hun sliter litt med magesmerter og gråter mye pga dette. Vi hadde satt oss ned tre ulike steder for å matet, trøstet og gulpe på rundgang, før vi i det hele tatt hadde sett på en båt. Vi trillet så en liten runde, men Serine Isabella fortsatte bare å gråte, så vi kom oss fort ut derfra. På en benk utenfor messeområdet fikk jeg roet henne ned. Litt mamma-kjærlighet på brystet mitt er det eneste som hjelper, selv om det ikke tar bort smertene. Hun sov heldigvis hele veien tilbake til Bislett. 

 

L♥ve Kristine

Skrevet 05.09.2016 kl.09:00. Ligger i kategorien Mamma-blogg. 10 kommentarer5

trilletur til arbeidsplassen min

Skrevet 01.09.2016 kl.09:00. Ligger i kategorien Mamma-blogg.


 

I går møtte jeg som sagt to kolleger av meg som også er i mammaperm. Vi trillet og skravlet oss gjennom Frognerparken og videre til arbeidsplassen våres på Skøyen. Det er litt slik, at når man skal noe, så krysser man fingrene for at det skal gå mest mulig på skinner. Med andre ord at Serine Isabella er rolig når vi skal møte masse folk som har gledet seg til å hilse på henne. Med tre småttiser på tur var det amming og bleieskift om hverandre, og de er selvfølgelig ikke synkroniserte. Haha!  Serine Isabella sov søtt hele turen fram til Skøyen, og mens vi var med de andre kollegene våre, da meldte alle behovene seg. Hun spiste, rapet, spiste, rapet, spiste rapet.... og til slutt kastet hun opp over hele meg og henne! Off - ja sann kan det gå. Jeg fikk skiftet på henne nye klær og tørket meg selv med papir. ;) 

I dag skal jeg møte noen av jentene fra barselgruppen og trille med de. Har ikke sett de siden første møte på Helsestasjonen, så det blir koselig! 


L♥ve Kristine

Skrevet 01.09.2016 kl.09:00. Ligger i kategorien Mamma-blogg. 5 kommentarer6

onsdag morning med Bella før..

Skrevet 31.08.2016 kl.09:00. Ligger i kategorien Mamma-blogg.


 

God onsdag dere! I dag skal jeg møte to kolleger av meg som også er i mammapermisjon. Vi skal gå en tur i Frognerparken, før vi drar videre og hilser på de andre vi jobber med på Skøyen. Hun ene fikk en sønn tidelig på året, mens hun andre fikk en sønn bare seks dager før meg. Det blir stas og vise fram Serine Isabella.Hun er jo bare så skjønn ♥ 

L♥ve Kristine

Skrevet 31.08.2016 kl.09:00. Ligger i kategorien Mamma-blogg. 6 kommentarer16

h e l g e n

Skrevet 28.08.2016 kl.22:30. Ligger i kategorien Mamma-blogg.

Slik har helgen min altså blitt nå. Fest, venner, sprudlevann og utesteder er blitt byttet ut med hjemmekos med de beste. Å jeg klager ikke. Jeg føler meg lykkelig - og heldig. For bare at år siden satt jeg og Philip i ei lita leilighet på Majorstuen og ønsket oss barn. Nå bare et år etter har vi kjøpt oss ei større leilighet på Bislett og har ei nydelig velskapt jente. ♥

Jeg kaller Serine Isabella for lille stjerna mi. Å om dere ser på bilde der hun sover så ser dere hvorfor - hun ligger som ei stjerne. :)

 

 

L♥ve Kristine

Skrevet 28.08.2016 kl.22:30. Ligger i kategorien Mamma-blogg. 16 kommentarer4

l ø r d a g

Skrevet 27.08.2016 kl.09:00. Ligger i kategorien Mamma-blogg.cardigan: Arnie Says // t-skjorte: H&M // tights: Bikbok // sko: Acne


God lørdag dere! Merker at høsten sniker seg på. Det både blåser og har blitt kaldere ute. Da er det digg å pakke på seg litt varmere klær, som denne ull-cardigan. Jeg skal uansett ut å trille med Serine Isabella! Vi har et par ærend i dag, hente en pakke på posten og handle inn mat. Det er faktisk deilig å ha vogn til slikt, for det er god plass under lillepia.  

L♥ve Kristine

Skrevet 27.08.2016 kl.09:00. Ligger i kategorien Mamma-blogg. 4 kommentarer12

dagene våre

Skrevet 25.08.2016 kl.09:00. Ligger i kategorien Mamma-blogg.

 

Dagene blir for veldig like nå som jeg har mammapermisjon. For å ikke havne i et kjedelig mønster så prøver jeg å variere de litt. Serine Isabella krever enormt mye oppmerksomhet. Hun sover lite på dagtid og begynner å gråte om jeg ikke aktiverer henne. Men i tillegg til å kose med henne, så har jeg begynt å ta online fotokurs igjen for å lære meg kameraet mitt. Jeg kjører da undervisningstimer (powerpoint-slides med foreleser) på TVen og trykker litt på kameraet samtidig. Jeg fikk nemlig Canon EOS D6 i bursdagsgave med Philip i mai, og det er rett og slett for drøyt å bare bruke auto-innstilling på et slikt kamera. Motivasjonen her er å bli en flink fotograf, slik at jeg kan ta flotte bilder av den lille skjønnheten vår. ♥

Ellers så prøver jeg å gå én lang tur om dagen med henne, og i slutten av måneden skal vi begynne med babysang i regi av Fagerborg menighet. Serine Isabella liker når vi spiller musikk for henne, men jeg aner meg at hun kanskje er litt for ung til å få særlig glede av gruppesang. Men vi gjør et forsøk uansett. :) Har også vurdert baby-svømming og MiniBootCamp for babymødre (gruppetrening for å komme i form etter fødsel). Får se om det blir noe av dette også. ;)
 

L♥ve Kristine

Skrevet 25.08.2016 kl.09:00. Ligger i kategorien Mamma-blogg. 12 kommentarer3

snøhvit

Skrevet 24.08.2016 kl.09:00. Ligger i kategorien Mamma-blogg.Jeg må nesten le når jeg ser bilder av meg selv. Jeg er sååå bleik. Denne kroppen her har ikke fått noe sol gjennom hele sommeren. Jeg var gravid til midten av juli, og orket derfor ikke sitte høygravid i solsteiken. Og med lille skjønne Serine Isabella, blir det lite tid til soling. Jeg bruker alltid å gå inn i vinterhalvåret med litt farge, men ikke i år. Jeg har også blitt for "gammel" for solarium. Nå som jeg nærmer meg tredve-åra er jeg livredd for flere rynker. ;)  Jeg må nok bare innse at jeg blir kritthvit til neste år! Haha

 

L♥ve Kristine

Skrevet 24.08.2016 kl.09:00. Ligger i kategorien Mamma-blogg. 3 kommentarer5

b u r p

Skrevet 24.08.2016 kl.09:00. Ligger i kategorien Mamma-blogg.

topp: Patterson J.Kincide // bukse: Arnie Says // armbånd: Mulberry

Hei dere, og god onsdag! Her går dagene fortsatt rundt den lille solstrålen vår. Den søte toppen jeg har på meg på bildene ligger til vask nå - som alle de andre jeg har gått med dagene før. Det artige med barn er nemlig den gulpingen etter x antall måltider i løpet av dagen. Jeg prøver å huske å bruke klut på skulderen, men det er ikke alltid en tilgjengelig og det er heller ikke alltid like lett og beregne mengden som kommer. Haha!! ;)  

 

L♥ve Kristine

Skrevet 24.08.2016 kl.09:00. Ligger i kategorien Mamma-blogg. 5 kommentarer6

kan de bli bestevenner?

Skrevet 23.08.2016 kl.09:00. Ligger i kategorien Mamma-blogg.

Vi var veldig spent på hvordan det ville gå når vi kom tilbake fra sykehuset med Serine Isabella, og skulle presentere henne for katten vår Bella. Vi har jo alle sett drøssevis av youtube-videoer hvor babyer og kjæledyr går perfekt i lag. Der katter(/hunder) sover og leker inntil småbarn og alt er harmoni. Vel, vi var ikke så optimistiske, men vi hadde likevel et sterk ønske om at Bella skulle godkjenne henne og kanskje til å med legge seg inntil henne.

Bella er en 6 år gammel perser. Og for de som ikke vet det - persere er sære. Å vår lille pelsdott er intet unntak. Hun er vant til all oppmerksomheten alene, og er veldig eiesyk. Når Philip flyttet inn til meg når Bella vår 1 år gammel, så prøvde hun i 2 mnd og fryse han ut. Det gjorde hun ved å blant annet alltid skulle ta hans plass, så han ikke skulle komme nær meg. Hun la seg alltid midt i hans side på dobbeltsengen. Når jeg satt i sofaen og så TV, satt Bella inntil meg på armlenet. Men med det samme Philip nærmet seg, så hoppet hun ned og satt seg i sofaen slik at han ikke skulle få plass. Når jeg satt og gjorde lekser ved kontorpulten min, lå hun alltid oppå pulten og fulgte med på meg. Men med det samme Philip nærmet seg, hoppet hun ned på den andre kontorstolen min (hadde to), for at han ikke skulle få sitte der med oss. Philip jobbet iherdig for å vinne hjerte hennes, og etter mye lek så ble han etterhvert godkjent. Å nå er de like nærme som jeg og henne. Det virker kanskje som et umulig vennskap mellom Serine Isabella og Bella etter historien over, men vi tenkte at siden babyen er så liten uskyldig, så ville katten kanskje godkjenne henne. 

Katten vår er ikke vant til barn, og hun var i starten redd Serine Isabella. De ukontrollerte bevegelsene og skrikene til den lille jenta vår, gjør katten vår skeptisk og redd. De første ukene holdt Bella seg langt unna oss, så lenge Serine Isabella var i nærheten. Men de siste dagene har det bedret seg. Katten vår har snust på henne et par ganger (men forter seg bort om jenta beveger seg), også kan hun ligge inntil meg selv om Serine Isabella er i nærheten. Baby steps, men likevel en framgang. Vi har nå derfor troen på at det vil gå seg til etterhvert. ;)
 

L♥ve Kristine

Skrevet 23.08.2016 kl.09:00. Ligger i kategorien Mamma-blogg. 6 kommentarer0

de ekstra mamma-kiloene

Skrevet 22.08.2016 kl.09:00. Ligger i kategorien Mamma-blogg.

 

I svangerskapet mitt gikk jeg opp ca 15 kg. Jeg var veldig tung på slutten, men de fleste kg var på magen. Følte meg slank ellers, og var innstilt på at det ville ta litt tid å få kroppen tilbake. Det er jo en tøff påkjenning, og mye som skjer. Jeg ble derfor overrasket da jeg bare veide 5 ekstra kg etter kun én uke. Jeg har én lang trilletur for dagen, slik at Serine Isabella skal få frisk luft. De siste kg kommer nok derfor til å rase av for de også. 

De eneste synlige endringene nå, er er større pupper og ekstra store brystvorter som man automatisk får fra naturens side for at babyen lettere skal amme. Også har jeg fortsatt en lang brun strek nedover magen min, men den tror jeg kommer til å gå bort. Man er jo innstilt på å betale en kroppslig pris for å sette noe så vakkert til verden. Men jeg føler jeg har sluppet billig unna, som ikke har strekkmerker eller mange kg å kjempe mot. ;)

 


 

L♥ve Kristine

Skrevet 22.08.2016 kl.09:00. Ligger i kategorien Mamma-blogg. Ingen kommentarer17

monday blue

Skrevet 15.08.2016 kl.09:00. Ligger i kategorien Mamma-blogg.

 

God mandag søtinger! Det er rart, men veldig koselig å være i mammapermisjon. Rart og ikke dra på arbeid, jobbe med prosjekter og gjøre noe samfunnsnyttig. Men i stedet være hjemme og kunne tilbringe hver dag med jenta mi. Det er ingenting jeg heller ville gjort enn akkurat dette heller. Det er i og for seg en jobb det også - lære henne kjenne, se henne utvikle seg, få henne til å smile og sørge for at hun har alt hun trenger. Hun krever mye av meg, og det er helt greit. ;)

Nå skal vi snart til Helsestasjonen på kontroll. Det blir spennende og høre hvor mye denne melke-glade jenta har gått opp i vekt. Senere skal jeg møte barselgruppa mi for første gang. Det blir artig! Håper det er noen greie førstegangsmødre på rundt min alder som jeg finner tonen med. 

 

L♥ve Kristine 

Skrevet 15.08.2016 kl.09:00. Ligger i kategorien Mamma-blogg. 17 kommentarer4

i hagen

Skrevet 07.08.2016 kl.21:00. Ligger i kategorien Mamma-blogg.


 

Her er vi en liten tur i hagen med jentene våre Serine Isabella og Bella. Serine Isabella er bare 3 uker, så vi bærer rundt på henne. Bella der imot, hun springe rundt og koser seg. Dette er siste dagen vår i Ålesund, for i morgen reiser vi tilbake til Oslo. Det har vært fine uker i Ålesund. Her har jeg vært med familien, truffet venninner, spist mamma sin hvetebakst og ripsbærgelé, og fråtset i bror og Philip sin krabbefangst. Det er fint å kunne se fjellene og samtidig puste inn den friske sjøluften. 

 


 

 

L♥ve Kristine

Skrevet 07.08.2016 kl.21:00. Ligger i kategorien Mamma-blogg. 4 kommentarer8

trilletur i Borgundgavlen

Skrevet 29.07.2016 kl.12:00. Ligger i kategorien Mamma-blogg.

 

På søndag var vi på trilletur i Borgundgavlen. Det er så hyggelig å gå og trille sammen, titte ned på gullet i vognen og skravle i vei. Første turen vår når Serine Isabella var bare noen få dager gammel, så var jeg litt stresset over at hun skulle våkne, skrike etter mat og at vi måtte skifte bleie uten at det var tilrettelagt for det. Det skjedde naturlig nok, men det gikk veldig fint. Vi fant en benk jeg kunne amme henne på, og vi skiftet bleien på samme sted hvor hun lå på en liggeunderlag. Alt ordner seg - og Philip er en fantastisk far som alltid er rolig og bidrar. Papparollen kler han, og han koser seg stort med Serine Isabella.  

L♥ve Kristine

Skrevet 29.07.2016 kl.12:00. Ligger i kategorien Mamma-blogg. 8 kommentarer4

Serine Isabella

Skrevet 28.07.2016 kl.23:00. Ligger i kategorien Mamma-blogg.

Lørdag 16. juli 2016 kom den nydelige jenta vår Serine Isabella til verden. Den lille skjønnheten var 49 cm lang og veide 3260 gram. ♥ Hun valgte og komme 9 dager før termin, som var egentlig veldig greit for oss begge. Magen min var helt sprengt, og det var nok trangt der inne for henne å. Dette bilde er tatt bare 9 dager før lillejenta kom.

 
Torsdagen før hun kom, fikk jeg en kraftig rie i bilen. Det ble kun med den ene, og jeg ringte bekymret til Åse sykehuset i Ålesund (visste jo ikke hva det var som skjedde i magen, og at dette var rier). De kunne fortelle at rier kan komme over en uke før fødsel, og at det var først når disse ble hyppige at fødselen var i gang. Natt til lørdag satt jeg oppe ALT for sent på kvelden og fulgte med på Tyrkia-kuppet på nyhetene. Hadde heller ikke sovet på dagtid som jeg pleide å gjøre på slutten av graviditeten. Når jeg la meg i 3-tiden på natta så begynte jeg å få rier igjen. Det kom flere og flere, men jeg var så trøtt at jeg prøvde bare å sove når de avtok. Jeg våknet på nytt i 5-tiden, og hadde kraftige rier igjen. Likevel prøvde jeg på nytt å sove når de avtok - det var jo tross alt 9 dager til termin, vi hadde lært på svangerskapskurs at når man er i fødsel og får rier så er det for vondt at det er umulig å sove forbi. Jeg prøvde å sove videre. Men i 6-tiden var det for intenst og alt for vondt, så vi dro til sykehuset. Verken jordmor eller jeg var overbevist om at jeg var i fødsel, før hun undersøkte meg. Plutselig ser hun opp på meg og sier "Du har 4-5 cm åpning og er i fødsel - også er du så rolig!" 

Jeg ble helt overveldet av følelser. Tankene begynte å svirre. "Skal jeg føde nå, jeg som er så trøtt og sliten og har heller ikke mentalt forberedt meg på dette med fødsel." Samtidig gledet meg til å møte henne, og var lei av å gå gravid. Fødselen gikk greit, og klokken 12:45 kom jenta vår til verden. ♥


Jeg og Philip bodde på barselhotellet på Åse Sykehus fram til tirsdagen. Vi hadde stort alenerom med flott utsikt, fikk fantastisk oppfølging til både amming, bading/stell og alt annet vi lurte på. Foreldrene, søsteren og mormoren til Philip kom helt fra Oslo og hilste på jenta vår på sykehuset, og ble flere dager etter. Vi er veldig fornøyde med at vi valgte å føde på sykehuset i Ålesund. 

Hun er så vanvittig nydelig, og jeg har blitt helt forelsket i henne. ♥ 
 

 

L♥ve Kristine

Skrevet 28.07.2016 kl.23:00. Ligger i kategorien Mamma-blogg. 4 kommentarer7

mom to be

Skrevet 05.07.2016 kl.22:16. Ligger i kategorien Mamma-blogg.

topp: DKNY // skjørt: by TiMo // sko: Pretty Ballerinas // armbånd: Mulberry

Akkurat nå så nyter jeg andre dagen min i mammapermisjonen her i Ålesund. Jeg, Philip og Bella reiste opp hit for en ukes tid siden. Lillejenta skal nemlig fødes på Åse sykehus, så vi blir her flere uker nå. Merker at det var godt med permisjon. Det har vært tungt å stå opp om morningen for å dra på jobb, jeg blir trøtt i løp av dagen og føler meg tung. Jeg har faktisk jobbet 100% frem til fredag sist uke. Nå kan jeg endelig hvile skikkelig, samle krefter, møte Ålesunds-venninner og gjøre siste innkjøp frem til lillejenta kommer. Det er faktisk bare 20 dager til termin nå. 

Bilde over lyver litt, för jeg er ikke sååå "liten". Magen min er kjempestor nå! Jeg har faktisk gått opp 15 kg allerede. Er ikke så bekymret, og regner med at kroppen min går sakte men sikkert tilbake til det normale igjen ;) 

 

 

L♥ve Kristine

Skrevet 05.07.2016 kl.22:16. Ligger i kategorien Mamma-blogg. 7 kommentarer8

graviduke 32

Skrevet 23.05.2016 kl.09:00. Ligger i kategorien Mamma-blogg.God morgen søtinger. Tenk at det bare er 2 mnd igjen nå! Jeg merker at jeg har blitt tyngre, og blir lettere andpusten om jeg går opp lange bakker eller trapper. Jeg synes magen min er ganske svær, og jeg merker at hun tar stor plass inni der.de Sparker og roter masse, og jeg kan se tydelige bølgebevegelser på magen. Ikke alltid like digg - men herlig å se at hun vokser og lever inni der! ♥

 • På vei: 31 uker + 2 dager
 • Dager igjen: 63 dager
 • Trimester: Tredje og siste trimester
 • Termin: 25. Juli
 • Kjønn: Jente
 • Navn: Det har vært klart siden vi visste hun ble jente. Men vi holder det hemmelig til etter fødselen. 
 • Barnet: Jenta vår er 39 cm lang, og veier 1,79 kg i starten av uken og 1,95 kg i slutten. 
 • Innkjøp: Klær, bamser, babygym og diverse småting. Ser på et stort utvalg vogn og stellebord, så det er snart i boks. 
 • Bevegelse: Hun er veldig aktiv flere ganger for dagen. Roterer rundt og sparker meg opp mot ribbebeinene. Gruer meg litt ti hun blir dobbel størrelse og har enda mindre plass inni der. Men det går nok bra ;)
 • Vektøkning: Jeg veide meg hos legen i starten av mai, og da var jeg gått opp 10 kg. Hun har vokst, og det har sikkert jeg å. Så kanskje 11-12 kg eller noe rundt det.
 • Strekkmerker: Heldigvis ikke.
 • Plager: Jeg får lettere vondt i bekkenet i løp av arbeidsdagen min nå en tidligere. Jeg sitter mye, og det merkes på kroppen. 
 • Fødselsforventninger: Jeg har fram til nå klart å distansere meg fra fødselen. Jeg tenker ikke på den, googler ikke - og ergo gruer meg ikke. Men om en mnd skal jeg og Philip på svangerskapskurs. Der skal vi snakke om fødsel, pusteøvelser mm. Så da blir det plutselig veldig ekte og jeg blir nødt til å forholde meg til det. Det blir litt skummelt! 
 • Kontroll: Jeg har neste legetime i slutten av mai, også drar jeg og Philip på vår første jordmortime sammen i starten av juni. 
 • Cravings: Crabsticks med majones på skive/knekkebrød.

 

 

L♥ve Kristine
 

Skrevet 23.05.2016 kl.09:00. Ligger i kategorien Mamma-blogg. 8 kommentarer2

hvilke barnevogn skal man velge da?

Skrevet 21.05.2016 kl.20:31. Ligger i kategorien Mamma-blogg.

 

Vi er skikkelig på barnevognjakt nå. Det er bare to mnd til lille-jenta kommer, så det begynner å haste litt. Flere vogner har ukevis med leveringstid, så vi må bestemme oss snart. I dag var vi innom to ulike barne-butikker og så på vogner. Det er et hav og velge mellom der ute, så for oss gjelder det å finne en god vogn til vårt forbruk - en byvogn som er lett, og ikke minst enkel og slå sammen ved reise. 

 Hittil står Bugaboo Buffalo høyest på listen. To venninner har denne og er kjempefornøyd, samtidig som vi snakket med et ungt par på på Ikea tidligere denne uken som skrøt stort av den. Damen i barnebutikken i dag sa også at dette er den mest solgte vognen deres og anbefalte den. Samtidig tenker vi at det kanskje er mer praktisk med ei litt lettere vogn med kun tre hjul til by-bruk. Så vi har tenkt å se på den Babyjogger City Elite til uken. 

Om noen har tips og erfaring med barnevogn, så tas det mot med stor takknemlighet! :)

 

L♥ve Kristine

Skrevet 21.05.2016 kl.20:31. Ligger i kategorien Mamma-blogg. 2 kommentarer1

uke 27

Skrevet 21.04.2016 kl.09:00. Ligger i kategorien Mamma-blogg.

SAMSUNG CSC

 

God morgen søtinger! :) Hyggelig å se at noen av dere fortsatt titter innom her, selv om jeg er tidenes verste på å oppdatere. Magen min vokser og nå er jeg snart 6 mnd på vei. Heldigvis er det omtrent kun der jeg har lagt på meg foreløpig. Kanskje jeg eksploderer utover i svangerskapet. Hvem vet! Haha ;)

Her kommer mamma-blogg oppdatering: 

 • På vei: 26+5
 • Dager igjen: 95
 • Trimester: Helt i slutten av andre trimester
 • Termin: 25. juli
 • Kjønn: Jente
 • Navn: Ja navnet er bestemt, men vi holder det hemmelig fram til fødselen. ;)
 • Barnet: Jenta vår er ca. 32 cm lang fra hode til føttene og veier ca. 950 gram i starten av denne uken og ca. 1075 gram i slutten. 
 • Innkjøp: Et englesmykke fra oss til henne. Ellers så holder vi fortsatt igjen med innkjøpene til vi kommer i ny leilighet. Flytter om ikke mange dagene nå! :)
 • Bevegelse: Jenta mi er veldig aktiv, og støtene fra henne har blitt kraftigere. Jeg kan ofte se bevegelsene tydelig også. Uansett herlig å kjenne henne leve inni der ♥
 • Vektøkning: Vi har ikke vekt hjemme. Men jeg veide meg på svangerskapskontrollen for en uke siden. Har gått opp ca. 5,5 kg! ;)
 • Strekkmerker: Heldigvis ikke! Smører meg fortsatt hver kveld med Coconut Body Butter fra Bodyshop. 
 • Plager: Jeg får vondt i bekkenet når jeg sitter for lenge i en dårlig sittestilling. Jeg har også halsbrann på kvelden og trenger mer søvn. . 
 • Cravings: Sjokomelk og lakrispastiller. Digger Läkerol DentaFresh Liqorice & Vanilla! 

 

SAMSUNG CSC

 

L♥ve Kristine

Skrevet 21.04.2016 kl.09:00. Ligger i kategorien Mamma-blogg. Én kommentar14

antrekk bursdagsfest

Skrevet 04.04.2016 kl.21:42. Ligger i kategorien Mamma-blogg.

SAMSUNG CSC

 

På lørdag var vi invitert i bursdagsfest til ei venninne av meg. Siden formen er så bra nå, er det kjekt å kunne pynte meg litt ekstra igjen og være med venner. Jeg var på fest i Ålesund i påsken også, etterfulgt av en liten tur på byen. Så det er andre gangen på kort tid nå. Jeg trenger fortsatt mer søvn, og holder ikke ut så lenge. ;) Det er også veldig begrenset hvilke finere klær jeg kommer inni nå med den store gravidmagen. Så jeg veksler mellom et par kjoler, og gravidjeans med topp og blazer. 

 

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC
kjole: Vila // sko: Clarks // smykke: Guess // armbånd: Mulberry og Dyrberg/Kern 

 

L♥ve Kristine

Skrevet 04.04.2016 kl.21:42. Ligger i kategorien Mamma-blogg. 14 kommentarer12

gravid + skinnyjeans = sant

Skrevet 31.03.2016 kl.09:00. Ligger i kategorien Mamma-blogg.

SAMSUNG CSC

 

Selv om jeg er ikke akkurat blir en veldig ung mor, så har jeg få venninner med barn. De kan telles på en hånd for å si det slik ;) Jeg visste derfor lite om gravidklær på forhånd. Inni hodet mitt, så tenkte jeg mamma-klær var ensbetydende med å se ut som et telt. At klærne skulle være romslige rett og slett. Haha... Rart å tenke tilbake til. Jeg tviholdte på buksene mine lenge, og brukte strikk mellom knappen og hullet helt til magen min ble så stor at det var ubehagelig. Heldigvis er ikke alla mamma-klær slik, og jeg kan kle meg feminint og ganske vanlig til tross for en mage som bare vokser seg større. H&M har så mange forskjellige jeans i alle farger. Jeg har kjøpt bukser, tights og joggebukse på mamma-avdelingen der til en rimelig penge. Eneste forskjellen fra en vanlig bukse, er at disse buksene har en  stratchy stoffdel som dras over magen. Ganske behagelig - Love it! 

 

SAMSUNG CSC


 

L♥ve Kristine

Skrevet 31.03.2016 kl.09:00. Ligger i kategorien Mamma-blogg. 12 kommentarer8

gravid uke 24

Skrevet 29.03.2016 kl.11:00. Ligger i kategorien Mamma-blogg.

SAMSUNG CSC

Tenk at jeg er i uke 24 dere! Hele fem mnd er overstått, og jeg er godt over halvveis. Nå føles det veldig bra. Formen er upåklagelig, og jeg er ganske meg selv igjen. En stor forskjell fra de tre første mnd der jeg kastet opp og var kvalm dagen lang. Det er ikke så værst å være gravid nå. :)

Tenkte jeg skulle lage en liten sann typisk mamma-blogg oppdatering: 

 • På vei: 23+3 
 • Dager igjen: 118
 • Trimester: Andre trimester
 • Termin: 25. juli
 • Kjønn: Jente
 • Navn: Ja, vi har faktisk navn på henne. Men det vil vi holde hemmelig frem til fødselen. ;)
 • Barnet: Jenta vår er ca. 28 cm lang fra hode til føttene og veier ca. 565 gram i starten av denne uken og ca. 665 gram i slutten. 
 • Innkjøp: Siden vi skal flytte inn i ny leilighet i slutten av april, så har vi holdt igjen på shoppingen. Det blir nok mye etter vi har kommet oss til rette i ny-leiligheten og kjøpt kommode/skap til frøkena. Men her i Ålesund har lille-pia blitt overøst av gaver. Jeg skal vise dere siden. :)
 • Bevegelse: Jenta mi er spesielt aktiv på morningene og kveldene når jeg er veldig avslappet. Men jeg kan også kjenne henne litt i løp av dagen. Herlig å kjenne henne leve inni der ♥
 • Vektøkning: Vi har ikke vekt hjemme. Men jeg veide meg her i Ålesund i jula, og nå i påsken. Har gått opp 4 kg! ;)
 • Strekkmerker: Heldigvis ikke! Smører meg hver kveld med Coconut Body Butter fra Bodyshop. 
 • Plager: Jeg får vondt i bekkenet om jeg sitter for lenge i en dårlig sittestilling. 
 • Cravings: Sjokomelk og Läkerol liqorice seasalt

 

L♥ve Kristine

Skrevet 29.03.2016 kl.11:00. Ligger i kategorien Mamma-blogg. 8 kommentarer16

vintage babyklær til lille-jenta

Skrevet 21.03.2016 kl.18:31. Ligger i kategorien Mamma-blogg.

SAMSUNG CSC
 

I gårkveld var vi fremme i Ålesund og klar for påskeferie! Det er så deilig å komme hjem til familien, med fersk hjemmebakst og maks avslapping. Ekstra stas var det at mamma hadde funnet frem klær og bamser til jenta mi som jeg selv brukte når jeg var 0-1 år. Utrolig at det har holdt seg så bra etter 28 år! 

 

SAMSUNG CSC

 

Farmoren min var veldig flink til å hekle og strikke, og laget masse fine klær og sengeteppe til meg. Hun gikk bort for en del år tilbake, så å ha disse klærne laget av henne er veldig spesielt. Vakkert minne ♥

 

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

 

Mamma strikket litt klær hun også, og laget dette fine sette til meg som jenta vår skal arve.

 

SAMSUNG CSC

 

Jeg hadde også mange søte bamser. Den lille grønne frosken fikk jeg på sykehuset når jeg ble født. :)

 

SAMSUNG CSC

Utrolig artig at mamma har spart på alt dette. Vi kommer til å ta med oss klærne, et hvitt heklet sengeteppe og noen av bamsene til Oslo. :)

 

L♥ve Kristine

Skrevet 21.03.2016 kl.18:31. Ligger i kategorien Mamma-blogg. 16 kommentarerLes mer i arkivet » Juli 2017 » Juni 2017 » Mai 2017
Hei! Jeg heter Kristine og er ei 30 år gammel jente fra Ålesund. Bor i Tigerstaden med min kjære, jenta vår Serine Isabella og pusen vår Bella. Mulig du så tryne mitt i TV3-programmet Fristet, der jeg ble kjæreste med Philip under finalen. Har også vært med i én episode av Budkrigen på TV2. Bloggen min gir et lite innblikk i hverdagen min, også deler jeg ting med dere som jeg liker. Håper den faller i smak!

Kontakt: kristinerosok@gmail.com

Lik også min fan-side på face: http://www.facebook.com/ kristinerosok.blogg.no

Instagram

Follow on Bloglovin

hits