10

Chanel - artig å vite

Skrevet 11.10.2015 kl.13:17. Ligger i kategorien Fashion.

Chanel No. 5 er den mest solgte parfyme gjennom tidene.

Etter hun lanserte parfyme i 1921, ble det raskt en av de mest ikoniske og gjenkjennelige dufter noensinne. Det offisielt den bestselgende duft av all tid.


 

Chanel første Paris-butikken var faktisk ikke en couture butikk.

Mange antar at Chanel historie er hovedsakelig basert i couture. Men det parisiske husets første butikk som åpnet i 1910 solgte i hovedsak hatter. Chanel første couture butikken åpnet ikke før 1915.


 

Coco Chanel bygget opprinnelig sitt rykte i Paris på sine hatter.

Før hennes navns merkevare ble umiddelbart gjenkjennelig over hele verden, bygget Coco Chanel sitt omdømme i Paris på ekstremt høy kvalitet på sine hatter. Kjent som Chanel Modes, disse toppers tok Paris med storm, og hver chic samfunn kvinne clamored å få hendene på en.


 

Coco Chanel er kreditert med å skape LBD ("den lille svarte".

I 1926 publisert Vogue et bilde av en svart kjole fra Chanel sin nyeste kolleksjon og henvist til den som "Chanel sin Ford", en referanse til den allestedsnærværende amerikanske biler. Mange mote historikere anser dette som fødselen av det vi vet kaller LBD.


 

Coco Chanel oppfant dress for kvinner.

 Coco Chanel er ofte kreditert for å sette kvinner i bukser, og hun var også den første designeren til å innføre dress-et klesplagg for kvinner som tidligere bare var båret av menn. Hun har virkelig revolusjonert kvinners mote, som fram til den tiden besto hovedsakelig av bindende korsetter, store skjørt, og ultra-feminine detaljer.


 

Fire av Chanel fem butikker stengt i 1945 på grunn av andre verdenskrig. 

I 1945 hadde Chanel fem butikker oppe Paris. Dessverre måtte fire av butikkene stenge det året på grunn av krigen. En butikk forble åpen for å selge tilbehør og parfyme, noe som var veldig populært blant soldatene som ville passere gjennom byen.


 

2.55-vesken er oppkalt etter den datoen er først ble utgitt.


Merkets ikoniske veske kan virke som har et merkelig navn, men faktisk tjent det sin nomenklatur fra måneden og året den ble utgitt: februar 1955.


 

Chanel sine to-tone sko har som mål å gjøre at føttene ser mindre ut og bena ser lenger ut.

Disse skoene eksisterte ikke før i 1957. Coco Chanel jobbet tett med skomaker Monsieur Massaro for å produsere den nå ikoniske sko, som ble utformet med to hensikter: å få kvinners føtter til å fremstå mindre og benene lengre.


 

 Coco Chanel eide aldri helt House of Chanel.


Det gjenspeiler kanksje tiden Coco Chanel levde i, men hun hadde aldri fullt eierskap over hennes navns selskap. Hennes forretningspartner, Pierre Wertheimer, ga henne bare 10% av selskapets beholdning fra begynnelsen. Etter en tid ble hennes andel økt, men hun var aldri i full besittelse av selskapet. Nå er den helt 100% eid av Alain og Gerard Wertheimer, som er etterkommere av Pierre.


 

Channel var den første merkevaren som hadde venteliste for en neglelakk.
Backstage på en Chanel show i Paris i 1994, stresset en make up artist før en fotoshoot. Hun oppdaget at modellens negler var nakne, og malte de raskt med en svart med en svart markør, og ba senere om at skyggen på resultatet skulle replikeres med selve lakken. Chanel Rouge Noir farge, ble den første neglelakken som noensinne ble solgt ut og hadde en venteliste.


 

2.55 bag blir dyrere for hvert år.


Chanel 2.55 veskene er virkelig unike i veske-verden. De blir mer verdifulle (og dyre) for hvert år som går. Fordi elementet er i økende etterspørsel, er Chanel i stand til å øke prisen på det ettertraktede tilbehøret. 


 

  

L♥ve Kristine

Skrevet 11.10.2015 kl.13:17. Ligger i kategorien Fashion. 10 kommentarerKommentarer

Rosa Maria Ridder-Nielsen

11.10.2015 kl.14:39

Veldig spennende innlegg! Mye jeg ikke viste om Chanel <3

Henriette Celin

11.10.2015 kl.15:40

Så interessant. Har en sånn Chanel neglelakk ;-P

bjoernki

11.10.2015 kl.16:30

Alltids artig med historie :) Håper på flere slike :)

Therese Pettersen

11.10.2015 kl.22:49

Så stilig innlegg!

kristinerosok

11.10.2015 kl.23:28

SiljeMerethe: MHM :)

kristinerosok

11.10.2015 kl.23:29

Rosa Maria Ridder: Samme her når jeg startet på innlegget. ;)

kristinerosok

11.10.2015 kl.23:30

Bergensergenser: Diger fargen på den lakken :)

kristinerosok

11.10.2015 kl.23:30

bjoernki: Takk for det :)

kristinerosok

11.10.2015 kl.23:32

Therese Pettersen: Takk! :)

Skriv en ny kommentar

Hei! Jeg heter Kristine og er ei 30 år gammel jente fra Ålesund. Bor i Tigerstaden med min kjære, jenta vår Serine Isabella og pusen vår Bella. Mulig du så tryne mitt i TV3-programmet Fristet, der jeg ble kjæreste med Philip under finalen. Har også vært med i én episode av Budkrigen på TV2. Bloggen min gir et lite innblikk i hverdagen min, også deler jeg ting med dere som jeg liker. Håper den faller i smak!

Kontakt: kristinerosok@gmail.com

Lik også min fan-side på face: http://www.facebook.com/ kristinerosok.blogg.no

Instagram

Follow on Bloglovin

hits