6

Vinmonopolet - å leve med en brysom prikk

Skrevet 02.06.2015 kl.13:52. Ligger i kategorien Annonser og sponsede produkt.

 

Mange over 18 år har sikkert fått dette spørsmålet her før "Kan du vææære så snill å kjøpe alkohol for meg?". Det kan være fra en lillesøster, lillebror, tenåringer i nabolaget eller bare en klassekamerat som akkurat ikke er gammel nok. Og mange av oss gjør dette, uten å tenke særlig over hva vi egentlig sier ja til. Hva er sjansen for å bli tatt liksom. Vel - den er til stede, så er det verdt å ta risken? 

Jeg kaster litt sten i glasshus her, for jeg har gjort dette selv. Det er mange år siden nå, og det var for ei venninne som fylte 18 senere på året. Det føltes uskyldig, for det var ikke som om vi ikke hadde drukket alkohol sammen før der vi begge var mindreårige. Så poenget mitt her er derfor ikke å peke med moralfingeren, men faktisk opplyse dere hvilke sjanser dere som kjøper til mindreårige tar, og ikke minst hva dere som er mindreårig faktisk ber den andre om å risikere.

 

Visste du at...

  • Strafferammene for å kjøpe alkohol til mindreårige er strenge. Bøter på mange tusen kroner, fengsel opp til 6 måneder - og naturligvis en prikk på rullebladet du aldri blir helt kvitt
  • når noe først havner på politiattesten din forsvinner det aldri. En såkalt utvidet politiattest inneholder absolutt alle opplysninger om dine eventuelle lovbrudd, uansett hvor lenge der er siden disse er begått.
  • en prikk på rullebladet kan hindre utenlandsreiser til land som krever visum og få konsekvenser når du skal søke om skoleplass eller jobb. Bakgrunnen for dette er at noen skoler og arbeidsgivere etter loven kan kreve at du legger frem politiattest. Du kan blant annet miste muligheten til å gjennomføre studiene du planlegger: Politi- og pilotutdannelse stiller for eksempel ekstra strenge krav til rent rulleblad. I tillegg kan du risikere å bli nektet innreise til enkelte land som Australia og USA, hvor stadig flere nordmenn velger å feriere eller ta videre utdanning.
  • Aldersgrensen på alkohol er satt for en grunn. Full ungdom gjør dummere og farligere valg enn edru ungdom. Hvis noe skulle skje med den du har kjøpt alkohol til er du moralsk ansvarlig.

 

Håper dere tenker over dette neste gang dere får spørsmål om å kjøpe alkohol til mindreårige, eller du som mindreårig stiller dette spørsmålet.  

Ønsker dere en nydelig dag videre! :)

 

L♥ve Kristine

//sponset innlegg

Skrevet 02.06.2015 kl.13:52. Ligger i kategorien Annonser og sponsede produkt. 6 kommentarerKommentarer

Laurie

02.06.2015 kl.14:46

D er virkelig sant det du skriver. Kjempe bra skrevet : )) *applaus*

Ha en fin dag videre. Klem :D

Stine

02.06.2015 kl.20:28

Har faktisk aldri gjort det før, og nå som jeg er 19 er flesteparten av de jeg omgås med over 18 uansett :)

SEVILLE

02.06.2015 kl.21:56

Må bare si at headern din er utrolig tøff!

kristinerosok

02.06.2015 kl.22:20

Takk for det! :) Ha en nydelig dag du å :)

Emilie Toen

03.06.2015 kl.14:53

bra skrevet! har aldri fått spørsmål om det faktisk:)

Byiingrid.blogg.no

03.06.2015 kl.17:15

Viktig å informere om sånt, bra skrevet :)

Skriv en ny kommentar

Hei! Jeg heter Kristine og er ei 30 år gammel jente fra Ålesund. Bor i Tigerstaden med min kjære, jenta vår Serine Isabella og pusen vår Bella. Mulig du så tryne mitt i TV3-programmet Fristet, der jeg ble kjæreste med Philip under finalen. Har også vært med i én episode av Budkrigen på TV2. Bloggen min gir et lite innblikk i hverdagen min, også deler jeg ting med dere som jeg liker. Håper den faller i smak!

Kontakt: kristinerosok@gmail.com

Lik også min fan-side på face: http://www.facebook.com/ kristinerosok.blogg.no

Instagram

Follow on Bloglovin

hits