3

Pamukkale - Hierapolis

Skrevet 27.07.2014 kl.02:48. Ligger i kategorien Utenlandsreise.

 

Torsdag tilbrakte vi hele 3,5 timer i Pamukkale, før vi kjørte tilbake til Bodrum. Pamukkale er et sted i sørvestlige Tyrkia, ca. 50 km nordøst for byen Denizli, berømt for sin forekomst av kildekalk og varme kilder. Det ser ut som et snøskred som har veltet utover skråningen. De kritthvite terrassene med bassengene er byens hovedattraksjon. Forekomsten ligger i nærheten av oldtidsbyen Hierapolis og står sammen med denne på UNESCOs Liste over verdens kultur- og naturarv. Vannet har vært benyttet som helsebot i tusener av år. Kildekalken demmer opp det kalkrike og ofte brusende vannet i bassenger, det ene over det andre. Temperaturen på vannet er på over 60°C i grunnen, men er bare på omkring 36 °C i vannet som man kan bade i.

 

 

Inngangspartiet til gamle Hierapolis, var også inngangen til severdigheten. Etter å ha trasket noen hundre meter kom vi til et området med massebading i kildene og et helse-/badesenter. I dette senteret kunne man bade i Kleopatras basseng (selveste Kleopatra badet der faktisk), ta hudbehandling ved hjelp av små fisker, sole seg, spise på restauranter og drikke rett fra det rene sodium-rike vannet som skal visst være bra for magen. Vi smakte på det boblende vannet, og det var som å drikke Farris. 

Jeg får helt noia av slike sild-i-tønner-opplegg, så vi begynte istedet å vandre vekk fra folkemengden og rundt på det flere km-store området. 

 

 

Vi hadde ikke gått mange hundre meterne før vi omtrent ikke så et annet menneske. Det var så fantastisk! Ruiner, parker, flott utsikt og landskap om hverandre. Vi fant også vår egen badeplass langt langt unna, og kunne kose oss der. Så romantisk og vakkert ♥

 

 

Love Kristine

Skrevet 27.07.2014 kl.02:48. Ligger i kategorien Utenlandsreise. 3 kommentarerKommentarer

Elise Ervum

27.07.2014 kl.15:34

Fine bilder :-)

Cathrin

27.07.2014 kl.15:55

Det stedet virket interessant, hvertfall var det utrolig fint der! Kan ofte lønne seg å dra bort fra folkemengden ja, høres ut som en fin dag :)

Charlene N. Nedrum

27.07.2014 kl.17:44

flotte bilder!!! og høres jo helt fantastisk ut! <3

Skriv en ny kommentar

Hei! Jeg heter Kristine og er ei 30 år gammel jente fra Ålesund. Bor i Tigerstaden med min kjære, jenta vår Serine Isabella og pusen vår Bella. Mulig du så tryne mitt i TV3-programmet Fristet, der jeg ble kjæreste med Philip under finalen. Har også vært med i én episode av Budkrigen på TV2. Bloggen min gir et lite innblikk i hverdagen min, også deler jeg ting med dere som jeg liker. Håper den faller i smak!

Kontakt: kristinerosok@gmail.com

Lik også min fan-side på face: http://www.facebook.com/ kristinerosok.blogg.no

Instagram

Follow on Bloglovin

hits