0

Efesos - ruiner

Skrevet 26.07.2014 kl.16:34. Ligger i kategorien Utenlandsreise.

 

Onsdagen dro vi til Efesos for å se på ruinene der. Efesos er kanskje den største turistattraksjonen i Tyrkia. En gang provinshovedstad i Romerriket, men så forlatt i løpet av middelalderen.

I dag kan vi vandre rundt blant ruinene og la oss imponere over de bygninger, teknikker og samfunn som var levende for over 2000 år siden. Efesos/Efesus var opprinnelig en havneby som var tilknyttet havet gjennom elva Eaystros. Et jordskjelv i år 614 ødela mye av stedet. Etter hvert mistet også byen sin sentrale posisjon fordi sjøen trakk seg tilbake, og dermed lå den ikke lenger ved kysten. Ettersom bare en liten del er gravd ut og mye er ødelagt, får man ikke sett alt Efesos har hatt å by på. For eksempel Artemis' tempel, et av verdens syv originale underverker. De eldste funn fra området er fra år 1300 - 1400 f.Kr.

Det tok ca 2,5 timer på å gå gjennom hele det enorme området. Vi betalte litt ekstra for å komme inn i museet..Der kunne vi se dekorerte ruiner som de bevarte under en nybygg.

 

 

Love Kristine

Skrevet 26.07.2014 kl.16:34. Ligger i kategorien Utenlandsreise. Ingen kommentarerKommentarer


Skriv en ny kommentar

Hei! Jeg heter Kristine og er ei 30 år gammel jente fra Ålesund. Bor i Tigerstaden med min kjære, jenta vår Serine Isabella og pusen vår Bella. Mulig du så tryne mitt i TV3-programmet Fristet, der jeg ble kjæreste med Philip under finalen. Har også vært med i én episode av Budkrigen på TV2. Bloggen min gir et lite innblikk i hverdagen min, også deler jeg ting med dere som jeg liker. Håper den faller i smak!

Kontakt: kristinerosok@gmail.com

Lik også min fan-side på face: http://www.facebook.com/ kristinerosok.blogg.no

Instagram

Follow on Bloglovin

hits